اروپا مواد رنگ دهنده ی غذا ها را هدف گرفته است


اخیرآ کمیسیون اروپا دستور کاری تنظیم کرده است تا مقدار رنگدانه کانتازانتین را در

غذاهای حیوانات کاهش دهد. معمول است که کانتازانتین به غذاهای حیوانات اضافه

شود تا  سبب  قرمزی رنگ  گوشت و ماهی  ، مرغ  و  نارنجی شدن  زرده تخم مرغ شود .مصرف مقدار زیاد این ماده سبب ایجاد اشکالاتی در قدرت بینایی می شود.

دیوید برن از  اعضای   کمیسیون  سلامت غذا ، می گوید  (( استفاده از این افزودنی 

  غذایی کاملآ  جنبه آرایشی دارد و برای رنگ کردن غذا ها بکار می رود و  کاهش آن

بر مز ه یا کیفیت غذا ها تأ ثیر منفی نمی گذارد.)) در سال 1997 ،کمیسیون  اروپا  از

کمیته ی علمی خواسته بود  که  نسبت  به تعیین مقدار حداکثر  کانتازانتین در غذای

 مرغ های تخم گذار  و دیگر طیو ر  و  نیز ماهی آزاد  و  قزل آلا، پژوهش کند.اوایل سال

گذشته ، این کمیته اعلام کرد  که مقدار مجاز  کانتازانتین  به  مقدار   80mg/ kgغذا ،

خیلی زیاد است و پیشنهاد داد که برای ماهی قزل آلا  و  جوجه کبابی مقدار آن تا حد

 25mg/kgو برای مرغ های تخم گذار به 8mg/kgکاهش داده شود .